Documentatie

Automatisering aanmaken

Om PayPal, Mollie & Stripe transacties automatisch te synchroniseren naar Moneybird, dien je hiervoor nog wel een automatisering aan te maken. Vanaf jouw account pagina klik je op het icoon “Connecties activeren” of kun je de pagina bereiken via het hoofdmenu.

 

 

Je komt dan terecht op de “Automatiseringen” pagina. Hier kun je “Automatisering regels” aanmaken, en instellen met welke financiële rekening er gekoppeld dient te worden in Moneybird.

 

 

1 – Klik op “Nieuwe toevoegen” om een nieuwe automatisering aan te maken

Een automatisering regel heeft 2 keuzemenu’s:
2 – Payment Providers accounts
3 – Boekhouding + Financieel accounts

Wanneer je een keuzemenu opent zul je alle actieve connecties terugvinden. Selecteer de accounts die je met elkaar wilt koppelen.

4 – Doe een dubbelcheck, en klik op het blauwe ‘opslaan’ icoontje om de regel op te slaan. Het is belangrijk dat dit 1 voor 1, regel voor regel, wordt gedaan en niet met meerdere regels tegelijk. Daarnaast is het ook belangrijk dat elk account slechts 1x voor komt in alle actieve regels.

5 – Activeer vervolgens de automatisering door op het schuifbalkje (linkerkolom) te klikken, zodat deze een blauwe kleur krijgt.

 

LET OP:
Zodra een regel is opgeslagen NIET meer wijzigen door naderhand nog een ander account te selecteren. Dit zal de synchronisatie negatief beïnvloeden en onbruikbaar maken. 
Moet er een regel gewijzigd worden? Deactiveer dan eerst de huidige regel, en maak een nieuwe regel aan met de juiste instellingen.

Let er ook hierbij op dat elk account slechts 1x voorkomt in alle actieve regels. Is een account actief in meerdere regels die geactiveerd zijn? Dan zal de synchronisatie niet correct werken!