Documentatie

Connectie maken met Mollie

Om Mollie transacties automatisch te synchroniseren naar Moneybird, dien je jouw Mollie account eerst te koppelen met TransactieSysteem. Wanneer je bent ingelogd klik je vanuit jouw account pagina op het icoon “software koppelen” of kun je de pagina bereiken vanuit het hoofdmenu.

 

 

Je komt dan terecht op de “Software connecties” pagina. Deze is verdeeld in 2 secties:
– Payment Providers accounts
– Boekhouding accounts

In de sectie “Payment Provider accounts” klik je op “Nieuwe toevoegen”. Er opent vervolgens een pop-up venster. Klik op de Mollie knop om te verbinden met jouw Mollie account.

 

 

Er wordt verbinding gelegd met de website van Mollie. Wanneer je hier op dat moment niet op bent ingelogd, dan vul je hier eerst jouw inloggegevens in. Technisch gezien doe je dit dus op de site van Mollie en niet op de website van TransactieSysteem. Dit kun je controleren door te checken of “my.mollie.com” of “my.mollie.nl” in de adresbalk staat van het pop-up venster.

Zodra je bent ingelogd vraagt Mollie of je toestemming wilt geven aan TransactieSysteem om te koppelen. Klik op “Verbinden” om door te gaan. Transactiesysteem heeft enkele seconden nodig om de verbinding te leggen. De pagina zal zich automatisch vernieuwen en vervolgens zul je de naam van het Mollie account zien staan in de sectie met actieve payment provider connecties.

Let wel: je dient “eigenaar” te zijn van het Mollie account om deze te kunnen koppelen.