Documentatie

Connectie maken met PayPal

LET OP:
– Je kunt alleen koppelen met een PayPal business account
– Komen er naast EUR, USD & GBP ook andere valuta voor tussen de transacties? Check dan eerst of deze zijn geïntegreerd met TransactieSysteem op deze pagina

Om PayPal transacties automatisch te synchroniseren naar Moneybird, dien je jouw PayPal account eerst te koppelen met TransactieSysteem. Wanneer je bent ingelogd klik je vanuit jouw account pagina op het icoon “software koppelen” of kun je de pagina bereiken vanuit het hoofdmenu.

 

 

Je komt dan terecht op de “Software connecties” pagina. Deze is verdeeld in 2 secties:
– Payment Providers accounts
– Boekhouding accounts

In de sectie “Payment Provider accounts” klik je op “Nieuwe toevoegen”. Er opent vervolgens een pop-up venster.

 

 

Klik op de PayPal knop om de PayPal invoervelden te tonen. Er wordt gevraagd naar:
– Account naam
– Public key
– Secret key

 

Account naam:
De account naam kun je vast invullen. Wanneer je één PayPal account heb dan kun je hier bijvoorbeeld jouw bedrijfsnaam invullen. Heb je meerdere PayPal accounts omdat je bijvoorbeeld verschillende producten/diensten aanbiedt, plaats hier dan een herkenbare naam om het account makkelijk te herkennen.
Let op: wat je hier invult kun je naderhand niet meer wijzigen.

 

 

PayPal keys:

Bij de overige PayPal invoervelden kun je de PayPal API keys invoeren. Deze dien je op te halen vanuit jouw PayPal account. Voer hier dus NIET jouw PayPal inloggegevens in, die hebben wij niet nodig. Met behulp van de PayPal API keys kunnen we namelijk een veilige connectie leggen met jouw PayPal data.

LET OP:
PayPal API keys kunnen alleen gemaakt worden met een PayPal business account.

 

  • Ga (in een nieuw venster) naar het PayPal App center en klik op “aan de slag” om API keys aan te maken
  • Log in op jouw account
  • Er wordt een nieuwe app aangemaakt en jouw API referenties worden weergegeven op het scherm.
  • Kopieer de volledige code die wordt vermeldt bij “klantreferentie” en plak deze in het TransactieSysteem formulier bij “openbare sleutel/public key”
  • Voor de “geheime sleutel” doe je hetzelfde: kopieer de geheime sleutel en plak deze in het TransactieSysteem formulier bij “geheime sleutel/secret key”.

 

 

  • Om transacties uit te kunnen lezen met deze API sleutels dien je hier nog extra toestemming voor te geven. Dit kun je doen door naar de overzichtspagina van al jouw PayPal apps te gaan: https://developer.paypal.com/dashboard/applications/live
  • Zorg ervoor dat je je op de “Live” sectie bevindt, en NIET in de “Sandbox” sectie. Onder het kopje “REST API apps” zie je de app voorbij komen die je zojuist gegenereerd hebt (PayPal heeft hier een standaard naam aan gegeven), klik op de naam om de instellingen van de app te openen. Je kan hier eventueel de naam van de app aanpassen zodat deze voor jou herkenbaar is.
  • Scroll naar beneden totdat je de optie “Transaction search” ziet staan onder de “App feature options”. Vink de optie “Transaction Search” aan en klik op “Save” om op te slaan.
  • Het kan vervolgens enkele uren duren voordat de functie transaction search is geactiveerd voor de PayPal API keys, maar in de tussentijd kun je wel vast verder in TransactieSysteem.

 


Doe een dubbelcheck in TransactieSysteem of je de juiste gegevens hebt ingevoerd in de juiste velden, en of er niet per ongeluk een witte spatie o.d. is vastgeplakt aan de keys. 

 

Klaar? Klik op “opslaan” in TransactieSysteem. De pop-up zal zich sluiten en vervolgens zul je de naam van het PayPal account zien staan in de sectie met actieve payment provider connecties.