Documentatie

Connectie maken met PayPal

LET OP:
– Je kunt alleen koppelen met een PayPal business account
– Komen er naast EUR, USD & GBP ook andere valuta voor tussen de transacties? Check dan eerst of deze zijn geïntegreerd met TransactieSysteem op deze pagina

Om PayPal transacties automatisch te synchroniseren naar Moneybird, dien je jouw PayPal account eerst te koppelen met TransactieSysteem. Wanneer je bent ingelogd klik je vanuit jouw account pagina op het icoon “software koppelen” of kun je de pagina bereiken vanuit het hoofdmenu.

 

 

Je komt dan terecht op de “Software connecties” pagina. Deze is verdeeld in 2 secties:
– Payment Providers accounts
– Boekhouding accounts

In de sectie “Payment Provider accounts” klik je op “Nieuwe toevoegen”. Er opent vervolgens een pop-up venster.

 

 

Klik op de PayPal knop om de PayPal invoervelden te tonen. Er wordt gevraagd naar:
– Account naam
– Public key
– Secret key

 

Account naam:
De account naam kun je vast invullen. Wanneer je één PayPal account heb dan kun je hier bijvoorbeeld jouw bedrijfsnaam invullen. Heb je meerdere PayPal accounts omdat je bijvoorbeeld verschillende producten/diensten aanbiedt, plaats hier dan een herkenbare naam om het account makkelijk te herkennen.
Let op: wat je hier invult kun je naderhand niet meer wijzigen.

 

 

PayPal keys:

Bij de overige PayPal invoervelden kun je de PayPal API keys invoeren. Deze dien je op te halen vanuit jouw PayPal account. Voer hier dus NIET jouw PayPal inloggegevens in, die hebben wij niet nodig. Met behulp van de PayPal API keys kunnen we namelijk een veilige connectie leggen met jouw PayPal data.

LET OP:
PayPal API keys kunnen alleen gemaakt worden met een PayPal business account.

 

 

 

  • Vervolgens krijg je deze pagina te zien (zie onderstaand screenshot). Hier kun je de API keys terugvinden die je moet plaatsen in TransactieSysteem. Zorg ervoor je je in de LIVE modus bevindt, en NIET in de “Sandbox” modus. Anders werken de API keys niet.
  • Kopieer de volledige code die wordt vermeldt bij ” Klantreferentie / Client ID” en plak deze in het TransactieSysteem formulier bij “openbare sleutel/public key”
  • Voor de “geheime sleutel / Secret key” doe je hetzelfde: kopieer de geheime sleutel en plak deze in het TransactieSysteem formulier bij “geheime sleutel/secret key”.
  • Belangrijk: om transacties uit te kunnen lezen met deze API sleutels dien je hier nog extra toestemming voor te geven. Dit kun je doen door naar beneden te scrollen naar de sectie “features”. Onder het kopje “other features” selecteer je “Transaction search” & klik je vervolgens op “Save Changes” om de wijzigingen op te slaan.

 


Doe een dubbelcheck in TransactieSysteem of je de juiste gegevens hebt ingevoerd in de juiste velden, en of er niet per ongeluk een witte spatie o.d. is vastgeplakt aan de keys. 

 

Klaar? Klik op “opslaan” in TransactieSysteem. De pop-up zal zich sluiten en vervolgens zul je de naam van het PayPal account zien staan in de sectie met actieve payment provider connecties.

 

Het kan vervolgens enkele uren duren voordat de functie transaction search is geactiveerd voor de PayPal API keys, maar in de tussentijd kun je wel vast verder in TransactieSysteem.