Documentatie

TransactieSysteem & Lightspeed

Heb je een Lightspeed webshop en ga je aan de slag met TransactieSysteem? Dan heb je waarschijnlijk al een koppeling met Moneybird gemaakt om de facturen te synchroniseren. In deze tutorial enkele tips hoe je de Lightspeed webshop & Moneybird het beste kunt instellen zodat de transacties via TransactieSysteem automatisch gekoppeld kunnen worden aan de facturen in Moneybird.
Heb je nog geen koppeling ingesteld, dan kun je onderstaande instellingen natuurlijk ook gebruiken.

 

Deze tutorial gaat specifiek over de instellingen van jouw Lightspeed webshop. Aansluitende tutorials over het automatiseren binnen Moneybird kun je hier vinden:

>> Tutorial: Mollie transacties automatisch importeren & verwerken in Moneybird
>> Tutorial: PayPal transacties automatisch importeren & verwerken in Moneybird

 

Lightspeed instellingen #

‘Lightspeed Moneybird koppeling’ van Combidesk #

Wanneer je de koppeling van Combidesk gebruikt, selecteer dan NEE bij de keuze “Registreren betaling” bij de Combidesk instellingen.

 

 

Selecteer ook NEE bij de keuze “Mollie transactie ID synchroniseren” bij de Combidesk instellingen.

 

 

 

Mollie instellingen in Moneybird #

Mocht je reeds eerder een koppeling met Moneybird hebben gemaakt waarmee de uitbetalingen van Mollie automatisch werden gekoppeld aan de facturen, dan dien je deze instellingen te deactiveren. TransactieSysteem werkt namelijk met een tussenrekening waardoor alle transacties in Moneybird geladen worden en daardoor betalingen 1 op 1 aan de facturen gekoppeld kunnen worden en eventuele fees inzichtelijk zijn.
Bij de “beschikbare koppelingen” instellingen in Moneybird kun je de Mollie integratie geactiveerd laten.
Wanneer je de Mollie instellingen opent door op de grijze button met tandwiel te klikken, kun je vervolgens het “automatisch koppelen van Mollie uitbetalingen” uitschakelen (zie screenshots).

 

 

Met deze instellingen zorg je ervoor dat:
– Men nog steeds met Mollie/iDeal kan afrekenen direct in Moneybird (mocht je deze optie ook gebruiken).
– De factuur vanuit Lightspeed nog steeds automatisch wordt aangemaakt in Moneybird, maar de transactie niet meer gekoppeld wordt op de oude methode (een factuur gekoppeld aan een uitbetaling van Mollie).
– Er aan het einde van elke maand (ongeveer op de 4e of 5e van de nieuwe maand) de inkoopfactuur van Mollie automatisch in wordt geladen door Moneybird.

 

Kom je er zelf niet uit en heb je boekhoudkundige hulp nodig? Neem dan contact op met één van de erkende Moneybird adviseurs op de partnerpagina van  TransactieSysteem.