Documentatie

Transacties in vreemde valuta

Ontvang je naast Euro ook transacties in andere valuta? Lees dan even deze documentatie door, zodat je zeker weet dat de betreffende valuta reeds geïntegreerd is met TransactieSysteem!
Koppel je met TransactieSysteem en bevat jouw administratie een vreemde valuta die (nog) niet geïntegreerd is? Dan wordt de synchronisatie niet correct uitgevoerd en dien je alle fouten zelf handmatig te herstellen. Wij kunnen dit helaas niet voor je terugdraaien.

 

Geïntegreerde valuta – Stripe #

Bij Stripe heb je één balans als basisvaluta, in de meeste gevallen is dit de ‘Euro’ wanneer je een Nederlandse bankrekening hebt.

Stripe ondersteunt meer dan 135+ vreemde valuta, waardoor het is om betalingen te innen in verschillende valuta’s. Betalingen komen in vreemde valuta binnen bij Stripe en worden omgerekend naar euro voor de uitbetaling.

Daar de wisselkoers reeds door Stripe wordt toegepast, en de betalingen in Euro worden verwerkt, kunnen alle transacties ongeacht de valuta worden ingelezen met behulp van TransactieSysteem

Let op: heb je een Stripe rekening met een basisvaluta anders dan Euro? Dan kun je TransactieSysteem helaas nog niet gebruiken.

 

Geïntegreerde valuta – Mollie #

Mollie Multi-currency #

Met Mollie is het mogelijk om betalingen te innen in verschillende valuta’s, ookwel “Mollie Multi-currency” genoemd. Betalingen komen in vreemde valuta binnen bij Mollie en worden omgerekend naar euro voor de uitbetaling.

Met Mollie Multi-currency heb je één balans bij Mollie in de Euro valuta.

TransactieSysteem verwerkt zowel het originele bedrag in vreemde valuta in de transactie-omschrijving, als het omgerekende bedrag in euro als het transactiebedrag. Hierbij houdt TransactieSysteem de wisselkoers aan die vanuit Mollie is toegewezen. De wisselkoers die Mollie hanteert wijkt enigszins af van de wisselkoers van de Europese Centrale Bank (inkoopprijs + 2% risico-mark-up).

 

Mollie Multi-currency Payouts #

Met ‘Mollie Multi-currency Payouts’ is het mogelijk om betalingen te innen in vreemde valuta, maar ook in vreemde valuta uit te laten betalen.

Er zijn dan meerdere balansen in vreemde valuta in jouw Mollie account (Bijv. Euro, USD, GBP etc). Je dient dan ook meerdere zakelijke bankrekeningen te hebben gerelateerd aan deze vreemde valuta.

Let op: TransactieSysteem ondersteunt Mollie Multi-currency Payouts NIET
Daar Moneybird alle transacties in Euro’s verwerkt, stuurt TransactieSysteem ook alle transacties in Euro’s door. Het is dus niet mogelijk om vreemde valuta door te sturen naar Moneybird. Naar alle waarschijnlijkheid gebruiken bedrijven met meerdere balansen in vreemde valuta i.v.m. deze beperking dan ook geen Moneybird als boekhoudpakket.

 

Geïntegreerde valuta – PayPal #

PayPal transacties in vreemde valuta worden omgerekend naar Euro alvorens deze naar Moneybird worden doorgezet. TransactieSysteem gebruikt hiervoor de meest actuele wisselkoers van de Europese Centrale Bank.

Let op: momenteel integreert TransactieSysteem (nog) niet met Russische roebels daar de ECB hier sinds 1 maart 2022 geen actuele wisselkoersen van ter beschikking stelt.

PayPal transacties in de volgende valuta kunnen momenteel verwerkt worden door TransactieSysteem:

 

EUR – Euro
USD – US Dollar
GBP – Pound sterling
JPY – Japanese Yen
CZK – Czech Koruna
DKK – Danish krone
HUF – Hungarian forint
PLN – Polish zloty
SEK – Swedish krona
CHF – Swiss franc
NOK – Norwegian krone
AUD – Australian dollar
BRL – Brazilian real
CAD – Canadian dollar
CNY – Chinese yuan renminbi
ILS – Israeli shekel
MXN – Mexican peso
MYR – Malaysian ringgit
NZD – New Zealand dollar
PHP – Philippine peso
SGD – Singapore dollar
THB – Thai baht