Documentatie

Connectie maken met Stripe

Om Stripe transacties automatisch te synchroniseren naar Moneybird, dien je jouw Stripe account eerst te koppelen met TransactieSysteem. Wanneer je bent ingelogd klik je vanuit jouw account pagina op het icoon “software koppelen” of kun je de pagina bereiken vanuit het hoofdmenu.

 

 

Je komt dan terecht op de “Software connecties” pagina. Deze is verdeeld in 2 secties:
– Payment Providers accounts
– Boekhouding accounts

In de sectie “Payment Provider accounts” klik je op “Nieuwe toevoegen”. Er opent vervolgens een pop-up venster.

 

 

Klik op de Stripe knop om de Stripe invoervelden te tonen. Er wordt gevraagd naar:
– Account naam
– Public key
– Secret key

 

Account naam:
De account naam kun je vast invullen. Wanneer je één Stripe account heb dan kun je hier bijvoorbeeld jouw bedrijfsnaam invullen. Heb je meerdere Stripe accounts omdat je bijvoorbeeld verschillende producten/diensten aanbiedt, plaats hier dan een herkenbare naam om het account makkelijk te herkennen.
Let op: wat je hier invult kun je naderhand niet meer wijzigen.

 

 

Stripe keys:

Bij de overige Stripe invoervelden kun je de Stripe API keys invoeren. Deze dien je op te halen vanuit jouw Stripe account. Voer hier dus NIET jouw Stripe inloggegevens in, die hebben wij niet nodig. Met behulp van de Stripe API keys kunnen we namelijk een veilige connectie leggen met jouw Stripe data.

  • Ga (in een nieuw venster) naar Stripe.com en log in op jouw account
  • Ga naar het “developers” menu (rechtsboven in je scherm)
  • Klik in het developers menu op “API-sleutels”
  • Kopieer de volledige code die achter “openbare sleutel” staat (begint vaak met pk_live_xxxxx) en plak deze in het TransactieSysteem formulier bij “openbare sleutel/public key”
  • Voor de “geheime sleutel” doe je hetzelfde, maar hier heb je ook de keuze om een aparte geheime sleutel te maken speciaal voor gebruik met TransactieSysteem. Dit laatste raden wij aan & kun je doen door rechtsboven op “geheime sleutel maken” te klikken. Kopieer de nieuwe geheime sleutel en plak deze in het TransactieSysteem formulier bij “geheime sleutel/secret key”.

 

Doe een dubbelcheck of je de juiste gegevens hebt ingevoerd in de juiste velden, en of er niet per ongeluk een witte spatie o.d. is vastgeplakt aan de keys. 

 

Klaar? Klik op “opslaan”. De pop-up zal zich sluiten en vervolgens zul je de naam van het Stripe account zien staan in de sectie met actieve payment provider connecties.